Despre cuvintele ascuțite pentru blog-urile de literatură

Despre cuvintele ascuțite pentru blog-urile de literatură

Ne miră faptul că la scurt timp după lansarea acestei campanii au aderat foarte mulți cititori, scriitori și bloggeri cu o deontologie de admirat la mișcarea noastră împotriva așa-numiților pasionați de lectură și litere, totodată blogări care intoxică internetul cu tâmpenii.  Le mulțumim pentru suport.

Am rămas impresionate de cât de multe astfel de blog-uri există, blog-uri unde primează prostia, incultura și lauda sublimă a faptului că au primit tot felul de produse gratuite (în speță cărți) despre care abia așteaptă să-și dea cu părerea.

Numai că părerea lor nu este de cele mai multe ori a lor, ci a altor oameni. Ce? Nu știți că există păreri formate din alte păreri? Citiți mai multe recenzii ale aceleiași cărți de pe mai multe bloguri şi o să vă convingeți! Pișcoturi!

Dar cum rămâne cu seriozitatea și corectitudinea acestora? Cum rămâne cu verificarea din trei surse a informației? Știm, e mai ușor să se inspire de la alții.

Editurile și autorii caută, de obicei, bloggeri serioși care au ca pasiuni scrisul și cititul operelor, pentru a le trimite periodic cărți în schimbul publicității (forma de publicitate se traduce de obicei în articole despre produs), numai că nimeni nu stă să verifice cine este sau nu analfabet, onest sau iscusit în a onora o astfel de colaborare în mod profesional. Dacă autorii și editurile ar ști acest lucru de la început, cu siguranță nu ar mai dori să-și asocieze imaginea cu ei.

Nimeni nu pare să vrea să ia atitudine în acest sens, fapt care agravează lucrurile și generează niște consecințe aspre asupra tinerilor – despre care știm că sunt viitorul nostru – dar și asupra utilizatorilor de internet care nu înțeleg ei prea multe (și nici nu au cum să o facă), dar iau de bune toate tâmpeniile pe care le debitează mintea unor autori de blog.

Un caz concret: După ce am spus cu ce se ocupă un astfel de blogger, Elena Laura Apetroaie – click pentru a vedea, dar și despre câte greșeli grave face în scris – click pentru a vedea, stimata doamnă, în loc să își recunoască greșelile și să le corecteze, pierde timpul sugerând că n-ar fi adevărat, că ea știe să scrie. Și face asta… tot cu greșeli. Exemplu mai jos.

Elena Laura Apetroaie

Așadar ce părere putem să avem despre o asemenea femeie? Cu siguranță nu prea bună. Și sunt mult mai multe persoane similare caracterului ei. Cine are ochi să vadă observă că aceste blog-uri numai de literatură nu sunt!

Promitem că vă vom arăta adevărul despre astfel de oameni pentru a ști pe cine să evitați.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s