Adunate sau… scăzute: Dorina Dănilă

Pe pagina de Facebook, după multiple hate-uri, presupuneri, acuzaţii şi chiar ameninţări, o doamnă se gândeşte să citească unul dintre articolele noastre şi să ne răspundă că nu e mare scofală omisiunea unui spaţiu sau înlocuirea unei litere cu o alta. Fie! Scumpă doamnă, ce spuneţi însă despre dezacord, redactare greşită a numeralelor şi da, muuulte cuvinte scrise împreunat. Sună urât, aşa-i? Cu asta putem fi de acord… numai că acestea sunt pe blogul dumneavoastră.

„roman a cărei acțiune” – Cu siguranţă se voia un acord aici, dar… la fel ca în blogul apărat de dumneavoastră, „graba strică treaba”. Oricum, se înţelege de ce apăraţi greşelile. Măcar atât.

„Cea mică are unsprezece ani și își dorește să devină pictoriță, acdoua are treizecișișase și este învățătoarea din Giverny, iar a treia este trecută de optzeci deani, trăiește izolată, într-un turn deasupra morii (de unde poate observa pe toată lumea) și are un tablou interesant.”

Dorina Dănilă

Să presupunem că adăugirile de litere le „scuzaţi” dumneavoastră din putere proprie. Dar numeralele scrise împreunat? Grabă sau neştiinţă?

Hai să trecem peste ultima postare. Să spunem că luna septembrie este una nefastă din punct de vedere literar, dar iunie tot la fel a fost? Avem o prezentare a unei cărţi de Rodica Ojog-Braşoveanu, iar funcţia unuia dintre personaje n-o pot găsi în DEX deşi îmi apare pe text scrisă cu Bold. Aş mai întreba şi ce este aceea o „reconstuire”, dar nu prea cred să primesc un răspuns.

„și locotentul Dobrescu, fost elev de-al Minervei”

„reconstuirea aproape cinematografică a Bucureștiului”

Să mai dăm puţin înapoi, prin primăvară, poate vremea de atunci era mai prielnică… însă…

Adunate sau... scăzute Dorina Dănilă

„au avut loc în locurile prin care treceau” – Nimic greşit aici, doar o repetiţie care ne pune un zâmbet pe chip.

Totuşi, articolului acestuia nu îi putea lipsi ceva eronat.

Adunate sau... scăzute Dorina Dănilă

„categoria celor cărților care m-au dezamăgit” – Acel „celor cărţilor”, chiar şi fără studii de specialitate, parcă nu sună cum trebuie, nu? Parcă supără timpanul cumva. De ce oare?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s